La ce e bun ceaiul de afine ? Ajută la scăderea glicemiei.
Afinul, cunoscut în limba latină ca Vaccinium myrtillus, este un arbust mic care crește la umbra pădurilor de foioase, în zona pășunilor de munte și, uneori, chiar în locuri stâncoase.
Ceaiul de afine are următoarele proprietăţi benefice :
- -astringent , hipoglicemiant, bacteriostatic;
- vitaminizant, antidiareic, mineralizant, diuretic, în afecțiuni hepatice și pentru uz alimentar.
- ceaiul de afine te scapă de grăsimi
Cât costă ceaiul din afine și de unde se poate cumpăra ?
O cutie are prețul în jur de 5 lei.
Se poate comanda online direct de pe acest site.
Fructele afinului sunt de formă sferică, strălucitoare, de culoare albastru închis spre negru și au un gust plăcut. De la afin se folosesc frunzele și fructele.
Afinele conțin acid tanic , fructoză, mirtilina, vitamine și alte substanțe valoroase.
Afinele sunt pe drept lăudate în cărțile despre plante pentru că au un efect pozitiv asupra funcționarii vaselor de sânge.
Afinele pot ajuta și la îndepărtarea diareii.
Ceaiul din frunze de Afin se poate utiliza pentru tratarea mai multor boli, precum diabet, infecții urinare, diaree etc.
În privința diabetului, cercetătorii au stabilit că folosirea ceaiului de frunze de afin are un bun efect, întrucât aceste frunze ajută la scăderea glicemiei, grație insulinei vegetale pe care o conțin.
Recomandarea ceaiului în cazul infecțiilor urinare și al diareei are la bază taninul, care se găsește în cantități mari în frunzele de afin.
De asemenea, s-a constatat că ceaiul din frunze de afin a dat rezultate bune și în tratarea gutei, după cum afirmă Alexander Grady în lucrarea “100 de leacuri pentru 100 de boli”.
Pentru bolnavii de diabet și persoanele obeze – două căni de ceai pe zi, preparat dintr-o linguriță cu vârf cu frunze de afin și câteva fructe uscate la o cană de 250 de ml de apă clocotită.
După ce se lasă să “tragă” un minut și se strecoară, ceaiul este gata de băut.
În cazul diabeticilor, se va bea cel mult îndulcit cu zaharină, persoanele obeze bându-l complet neîndulcit.
De asemenea, pentru tratarea diareei, ceaiul se va bea neîndulcit, după ce s-a consumat o linguriță de extract de afine (afinată).
Ceaiul din frunze și fructe de afin nu este indicat doar persoanelor care suferă de anumite afecțiuni, ci poate fi util întregii familii, mai ales dacă se vor adăuga și frunze uscate de fragi, mure și zmeură.
Ceva pareri pro sau contra ?
Puteti lasa comentarii sub articol sau pe pagina Fb , G+, Twitter a site-ului.
[decentcomm]