Iubesc ceaiul, dar în comparația cu cafeaua el nu prea a avut de-a lungul timpului reinventări care să ne dea pe spate. Pe seama cafelei s-a făcut mult tam tam (topping-uri, culori, desene în cești), dar ceaiul a cam stat în umbră.
Până acum… deoarece se pare că și ceaiul a început să urmeze trenduri.
Care sunt ultimele must-have-uri în materie de ceai (da, chiar există asta ceva)?
Mai întâi a fost trend-ul ceaiulul Rooibos (se pronunță roy-boss), adică ceaiul roșu care provine din Africa de Sud, unde este
consumat cu lapte și zahăr. Rooibosul are o aromă aparte, nu conține teina și se deosebește de alte ceaiuri prin proprietățile sale benefice organismului uman.
Ceaiul Macha
A urmat trend-ul Macha, adică ceaiul verde pudra folosit în ceremonia ceaiului în cultura Japoneză.
Gata cu ceaiul verde comercializat la plic, e timpul pentru ceva mai… fistichiu… adică praful de ceai verde.
Mai nou, a apărut un alt trend: ceaiul de castravete și morcov… Vouă va sune bine? Mie nu!
Ceaiul… înfloritor din muguri . Ceea ce îmi sună și arătă senzaţional este nouă modă a ceaiului înfloritor.
Este exact ceea ce crezi: în timp ce aștepți să se răcească ceaiul (adică apa fierbinte plus o bobiță mică și magică de ceai), o floare superbă îți înflorește în cana sau recipientul de ceai (durează între 3 și șase minute)!
Este ceva extraordinar, să vezi cum ceva atât de frumos și delicat, cum e o floare, prinde viață chiar în fața ta!
Nu doar extraordinar ca aspect, ceaiul înfloritor este și foarte sănătos: sănătos, 0 calorii, 0 grăsimi, 0 carbohidrați + o experiență unică.
Acest tip de ceai a căpătat o amploare foarte mare în America, doritorii putând să cumpere muguri înfloritori, cești și ceainice transparente online. Teaposy este unul dintre ele.
Cine obişnuieste să bea ceai? Ceva păreri ? Impresii ? Ceva pareri pro sau contra ?
Puteti lasa comentarii sub articol sau pe pagina Fb , G+, Twitter a site-ului.
[decentcomm]