Cum e sarcina la 16 săptămâni ? simptome

Dacă ești însărcinată și ai ajuns în trimestrul ÎI -săptămâna a 16-a se întâmpla următoarele simptome:

– bebelușul din burtică are mărimea unui avocado
– este posibil să începi să simți bebele mișcându-se, totuși dacă nu simți nimic, nu e grav, mai ales la prima sarcină se spune că prima mișcare poate apărea doar în săptămână 20.

– greutatea este de aproximativ 99 grame și lungimea de aprox 11 cm.
– bebe începe să învețe să sughiță

– este momentul când încep să îi crească unghiile
– poate în această săptămână să prindă cordonul ombilical

– chiar poate să-și schimbe poziția -adică dacă până acum era cu capul în jos acum e cu capul în sus

Cum te simți tu ca femeie însărcinată în săptămână a 16-a ?
Ce e bine și ce e mai greu de suportat?

În săptămână 16 a sarcinii -ai mai multă energie, ești mai vioaie, poți merge la plimbări mai lungi cu soțul/partenerul. Totuși să nu faci exces de zel pentru că energia se poate epuiza repede și ai nevoie de odihnă masivă.

Poți mânca orice dar nu în cantități mari. Adică simți că îți e foame și te apuci de mâncat și după câteva gustări simți că nu mai potișă mănânci că nu încape. Apoi trebuie să mănânci din nou peste 1-2 ore.

Ție sete mereu, simți că dacă nu bei suficiente lichide ți se usucă gâtul și gura. Deci e foarte important să ai lângă tine mereu apă/suc de fructe și ceva de ronțăit.

Atenție la ceapă în această perioadă. Scade masiv glicemia și dacă ești și obosită după ce ai mâncat ceapa poți simți practic cum ți se duce energia la vale. Da știu am scris așa mai pe românește, dar e foarte important să ai ceva dulce pe lângă tine pentru că peste o jumătate de oră o să ai nevoie.

Ai nevoie de mai mult somn. Burtica începe să se rotunjească șicând te apleci începi să simți că “e ceva acolo” care nu te lasa să te miști așa cum o făceai înainte de a rămâne însărcinată.

Cel mai neplăcut în această săptămână este nasul înfundat, strănutul uneori chiar cu sânge sau sângerările nazale și de dinți. Totuși se spune să nu ne speriem că este ceva normal, la nivel hormonal și circulația noastră sanguină e pusă la un ritm galopant pe timpul sarcinii.

Sutiene pentru alăptare

Poți observă că venele de pe mâini, pe sâni și pe picioare încep să se vadă din ce în ce mai pronunțat.

E timpul să îți cumperi lenjerie intimă pentru gravide (sutien, chiloți, etc) mărime mai mare să nu te strângă în zona burticii, poartă haine mai largi (tricouri, pantaloni, rochii pt gravida ) și cât mai confortabile.

Puteti lasa comentarii sub articol sau pe pagina Fb , G+, Twitter a site-ului.

Despre comentarii

Hits: 24

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *