Durerea de bazin în sarcina ce înseamnă ?

E normal să te doară așa de tare ? Sunt însărcinată și mă doare bazinul, șalele zis mai pe românește și nu știu care e cauză.

Mă sperie durerea care e că o înțepătură sau o senzație de dsconfort ce apare mai ales când mă ridic din pat, de pe scaun sau când merg.

E normal să te doară oasele în asemenea hal ? Și o să am durerile astea pe tot timpul sarcinii ? Se pare că da.

Durerile de bazin apar de obicei în luna a 4 de sarcină. Dar poate exista așa numita “durere de acomodare” care este în primul trimestru în săptămânile 8-12 ale sarcinii.

Aceste dureri seamănă mai mult cu crampele obișnuite asemănătoare cu cele din perioada menstruației doar că nu sângerezi

Când e cazul să mergi la medic, la ginecolog ? Dacă ai hemoragii, secreții vaginale neobișnuite, dureri abdominale insuportabile, stări grave de greață, vărsături și transpirație în același timp.

Am urmărit forumuri de discuții cu mămici însărcinate unde multe spuneau că au trecut și trec prin aceleași dureri.

Multe au fost la medic și și-au făcut analize și apoi li s-a spus că nu au nimic, doar sunt însărcinate și bebele crește și corpul lor se adaptează la asta.

Dar care e locul exact unde te doare ? La mine personal este în partea stângă în spate până la coloană și interferează cu rotulă de piciorul stâng.

Scheletul uman -bazinul

Științific zonele dureroase sunt : osul ilion -partea superioară, plată a osului iliac, împreună coccisul -ultimul segment al coloanei vertebrale.

Durerea persistă mai ales la mișcările bruște, ridicare, urcare pe scări, întoarcere, rotire, etc.

Unele femei însărcinate au luat medicamente pentru durere. Dar e foarte important să citiți prospectul ca nu cumva să fie contraindicate în sarcină și să afecteze bebelușul în dezvoltare.

Restul care nu vrem să luăm medicamente, mergem și rezistăm până putem 🙂

Voi cum scăpați de durerile de bazin în timpul sarcinii ? Ce metode folosiți ? Relaxare, odihnna, masaj, multă răbdare ? Experiențe, opinii, păreri ?
Puteti lasa comentarii sub articol sau pe pagina Fb , G+, Twitter a site-ului.

Despre comentarii

Hits: 22

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *