Colagen Hidrolizat pulbere – iată la ce se folosește

 Ce este colagenul hidrolizat și la ce îl folosim ? Colagenul este o proteină prezentă în organismul uman şi reprezintă 30 % din totalul proteinelor umane si 70% din cele ale pielii. 

Contribuie la rezistenta si structura organismului sustinand intregul corp uman.

Aceasta proteina este prezenta in muschi si tendoane, in piele, in sistemul optic al ochilor. Cand incepem sa inaintam in varsta, productia naturala de colagen din corp incepe sa scada ceea ce duce la carenta de colagen care provoaca inflamatii si dureri la nivelul intregului corp uman.

Cum ne dam seama ca nu avem destul colagen in corp ? Daca descoperim urmatoarele simptome e posibil sa avem carenta de colagen :

Colagen hidrolizat adauga in cos

– nivel scazut de energie, senzatie de oboseala, elasticitatea articulatiilor este redusa, tonusul muscular e scazut, pot aparea inflamatii la nivelul cartilajelor, pielea poate deveni uscata fara stralucire, apare prezenta ridurilor de expresie, firul de par si unghiile devin fragile si se rup usor, elasticitatea vaselor sanguine scade, putand provoca probleme cu inima, si poate avea ca rezultat scaderea acuitatii vizuale.

Dar totusi, de ce avem nevoie sa ne suplimentam nivelul de colagen ? Cu ce ne ajuta ?

In momentul in care facem sport in mod constant, pot aparea leziuni si daune la nivelul articulatiilor. Colagenul are rolul de a proteja tesutul cartilagiilor, marind mobilitatea si flexibilitatea. 

Ajuta la absorbtia substantelor minerale ducand la cresterea densitatii tesutului osos.


Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *